Eenvoudig een ringtone maken in itunes

Sinds iOS 5 is er meer vrijheid in het maken van eigen ringtones, wat voorheen niet kon. Er zijn verschillende handige applicaties waarmee je een ringtone voor je iPhone kunt maken. Maar in iTunes is het ook mogelijk een ringtone te maken, op een hele simpele manier. Deze kun je dan direct importeren en synchroniseren met je iPhone.

Ringtone kiezen
Zoek het liedje in je iTunes bibliotheek die je wilt gebruiken in de ringtone. Klik met je rechter muisklik op het liedje en kies voor ‘Info tonen’ > Opties. Hier vindt je de keuze om een begintijd en een eindtijd te kiezen. Vink allebei de opties aan. Een ringtone duurt vaak 30 seconde. Kies het stukje uit het liedje uit die je wilt gebruiken in de ringtone en maak hem maximaal 30 seconde lang. Klik daarna ter bevestiging op ‘Ok’.

eenvoudig-een-ringtone-maken-in-itunes

eenvoudig-een-ringtone-maken-in-itunes

AAC bestand aanmaken
Bij het aanmaken van een AAC bestand maakt iTunes automatisch een kopie van het bestaande bestand, en zet deze in een folder binnen de itunes muziek directory. Klik met je rechter muisbutton op het liedje en kies voor de optie ‘Versie voor AAC aanmaken’. Nu kun je van het originele liedje (die je zojuist hebt aangepast), de start en eindtijd uitvinken en heb je een nieuw bestand welke 30 sec is.

eenvoudig-een-ringtone-maken-in-itunes

eenvoudig-een-ringtone-maken-in-itunes

Klik nogmaals op het liedje met je rechter muisklik en kies voor de optie ‘In windows verkennen openen’. Om de ringtone in iTunes te kunnen importen moet je de extensie aanpassen naar .m4r. Dit kun je doen door te klikken op de titel, en daarna .m4a te vervangen voor .m4r. Nu zul je een melding krijgen, die je zult moeten bevestigen klik op ‘Gebruik .m4r’.

Toevoegen aan je iPhone
Importeer de ringtone in iTunes bij het kopje ‘Tonen’ en sluit je iPhone op je computer aan. Ga in het bestandsbeheer van je iPhone naar ‘Tonen’ en vink hem daar aan en klik vervolgens op synchroniseren.

origineel door: Joey Verseput

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *